Laminaatti vai parketti turvallisena ja allergiavapaana lattiamateriaalina

LaminaattiKotinsa pintoja uusivan, herkän ja/tai allergisen ihmisen on hyvä ottaa huomioon remonttimateriaalit, joilla remonttia tehdään. Moni, varsinkin nykyajan rakennusmateriaali, on vielä terveysvaikutuksiltaan kohtuullisen tuntematon meille ihmisille. Se tiedetään, että synteettiset materiaalit sisältävät enemmän erilaisille allergioille altistavia aineita, kuten lakkoja, liimoja ja muoveja. Luonnonmateriaalit ovat peräisin luonnosta ja näin ollen, varsinkin käsittelemättöminä, ne ovat turvallisin vaihtoehto herkälle ja allergiselle asujalle.

 

Parketti voittaa allergiavertailussa laminaatin, sillä parketti on puuta ja laminaatti taas sisältää enemmän keinotekoisia materiaaleja kuten liimoja ja muoveja. Tosin nykyajan parketteihinkin lisätään liimaa puukerrosten väliin. Lisäksi parketti myös lakataan. Toiset yliherkistä ihmisistä ovat allergisia nimenomaan lakalle. Toisia taas lakkaus helpottaa, koska lakka pitää puusta lähtevät, erittäin allergisoivat ns. VOC-kaasut paremmin kiinnittyneenä puuhun, siten etteivät ne pääse sisäilmaan. Täysipuinen parkettikaan ei ole täysin varma valinta yliherkälle ihmisille.

allergiakodin lattia

Silti lattiapinta täytyy jollakin tavalla päällystää, että kodissa voi asua, ja jotta lattialla voi kävellä, ja jotta sitä on helppo pitää puhtaana. Moniin muihin materiaaleihin verrattuna kumpikin, sekä laminaatti että parketti, ovat turvallisia ja melko hajuttomia ratkaisuja. Mitä kovempi laminaatti, sitä turvallisempi vaihtoehto se lienee yliherkkyyksistä kärsivälle.

 

(Visited 229 times, 1 visits today)