Terveellinen ruoka voi olla myös hyvää

Terveellinen ruoka

Terveellinen ruoka ja terveelliset elämäntavat. Tässä mantra, jota nykyään aika monet toistelevat vuodesta toiseen. Aikaisemmin terveellistä ruokaa pidettiin aina sellaisena, ettei siitä hyvää saa tekemälläkään. Mutta ehkäpä nykyään on herätty siihen, että kyllä hyväkin ruoka voi olla terveellistä, tai terveellinen ruoka hyvää. Itse ainakin pyrin tekemään aina maistuvaa mutta myös mahdollisimman terveellistä ruokaa. Joskus voi toki tästäkin lipsua, mutta se annettakoon anteeksi. Jos mietitään, miten ainakin itse olen ruoan laittajana kehittynyt terveellisempään suuntaan, ensimmäisenä mieleen tulee, että en laita pannulle isoa klönttiä rasvaa, kun tarvitsee jotain paistaa. Suurimmaksi osaksi käytän oliiviöljyä tai jotain rasvasekoitusta. Näissäkin on nykyään paljon vaihtoehtoja, enkä tiedä montaakaan, joka ihan rehellistä voita paistamiseen käyttää. Kermaa laitoin ennen kastikkeisiin, mutta nyt en edes muista, milloin olisi kermapurkki kauppareissulla koriin päätynyt. Hyvin on silti pärjätty, ja maukkaita kastikkeitakin syntynyt. Useissa kokkiohjelmissa edelleen käytetään hurjia määriä voita paistamiseen ja kermaa myös, mutta onneksi löytyy kevyempiäkin vaihtoehtoja. Terveellinen ruoka on myös hyvää, kun vain löytää hyviä reseptejä. Ja onhan terveellinen myös sydänystävällisempää ilman turhia rasvoja!

(Visited 179 times, 1 visits today)